|
|
Ahoj ma,
když jsem si včera utřela ruce upatlané od oleje a vrátila se k práci na počítači, vykoukla na mě tato zpráva:
Mám truhlík s bazalkou na balkóně, krásně roste, ale blíží se konec sezóny. Ráda bych ji nějak upotřebila. Z první várky jsem udělala pesto, ale co se zbytkem? Prosím o inspiraci.
Pokud ti přijde, že tyto věci spolu vůbec nesouvisí, hned je propojím dohromady.
To, co jsem zrovna v kuchyni dokončila a slila do lahvičky, byl zelenkavý bylinkový olej napěchovaný silnou chutí i vůní bazalky.
Právě teď se na záhoncích a v truchlících krčí poslední zbytky bylinek, které se musí rychle zpracovat. Které třeba už ani nejsou v perfektním stavu. Které volají po okamžité pozornosti, protože pozítří by mohlo být pozdě.
Nejen tazatelce tedy posílám jeden naprosto jednoduchý záchranný recept, který zvládne letošní léto připomínat po celou nadcházející zimu:
Uplatní se v něm jak poslední sklizeň bazalky, tak i dalších bylinek. Vše najdeš v novém článku, včetně fotografií krok za krokem.
Florentýna
|
|
|
|
|
|
|