Florentýna - Kuchařka pro dceru

Florentýna - Kuchařka pro dceru Co se děje v mlze

Čtvrtek č. 475: Kapří hranolky
Nejde ti e-mail přečíst?
Kapří hranolky
ma,

šéfkuchaři milují ryby. Slyšela jsem jednoho z nich říkat, že může dát na jídelní lístek lososa v jakékoli podobě a vždycky ho prodá.

Milují je i proto, že jsou velmi rychle připravené. Hovězí se může péct třeba dvě hodiny, ale ryba nikdy ne déle než 30 minut – a to jen ty největší kousky.

Je snadné předvádět se s humrem, langustami, tygřími krevetami, ústřicemi, tuňákem. Hosté to ochotně baští. Ale jen v těch nejlepších restauracích se nebojí podávat jídla i z obyčejných tuzemských ryb a kuchařským umem je přetvořit v neobyčejný zážitek. 

Jeden takový majstrštyk se podařil koncem minulého tisíciletí v Třeboni. Do tohoto města se díky restauraci Šupina začalo jezdit na kapří hranolky. Pravda je, že náš český kapr má velmi specifickou chuť i strukturu, která nemusí vyhovovat každému. Avšak úprava kapra na hranolky, a ještě ke všemu úprava třeboňského kapra, který mezi tuzemskými kapry vyniká, to byl najednou zážitek pro všechny.

Jiného kuchaře jsem slyšela říkat, že se každému jídlu dá vymyslet správný název. U kapřích hranolků se tohle všechno sešlo dohromady. Skvělý nápad, jak naložit s kapřím masem, aby chutnalo dobře a nerozpadalo se, doplněný trefným názvem. Tomu se prostě odolat nedá.

Píšu o tom proto, že dnes pro tebe mám připravený jednoduchý recept, jak tyhle kapří hranolky dělám já:
 
 
Kdy jindy si je užít, nežli v době podzimních výlovů? I když se od rybníků táhnou studené mlhy, přesto se v nich nachází mnoho dobrého.
 
   Florentýna
 
Moje další recepty na Facebooku...
Moje další recepty na Facebooku...
...a na Instagramu
...a na Instagramu
Copyright © 2023 Kuchařka pro dceru a Jana Florentýna Pišová
Tento e-mail ti byl zaslán proto, že jsi členem E-mailového klubu Kuchařky pro dceru.

Korespondenční adresa:
Mrs. Wolf s.r.o.
Klimentská 1746/52
Praha 1 110 00
Czech Republic

Pokud používáš adresář, zde je moje vizitka:


odhlásit z E-mailového klubu    změnit osobní údaje 

09/11 Florentýna - Kuchařka pro dceru

A je to.

kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky