|
|
Ahoj ma!
Včera jsem přišla k zajímavému poznatku. Po narkóze se při pokusu o sloh stávají z rozvitých vět věty jednoduché, ze vzletných myšlenek myšlenky každodenní a humor? Ten se asi šel někam projít, aby si užil poslední záblesky letního sluníčka.
Neboj, nic se mi nestalo, jen jsem potřebovala podstoupit jedno nepříjemné vyšetření, které je lepší prospat. Mám však pocit, že spím ještě teď.
Dnes ti tedy neposílám odkaz na nový recept na blogu, ale zkusím ti to vynahradit jinak.
O kousek níž najdeš malou ochutnávku - totiž recept, který se objeví v mé připravované kuchařce. Byla bych ráda, kdyby se podařilo ji vydat ještě letos, tak drž palce :-)
A dále přidávám odkazy na pár starších článků na blogu, které by se pro tyto dny mohly hodit:
Tak se měj báječně a já se jdu probrat.
Florentýna
Pečené brambory s tvarohem
Navzdory obyčejnému názvu se i v tomhle receptu dá najít něco nového. Brambory čeká nejprve předvaření a potom až upečení; česnek před vmícháním do tvarohu taky nejprve čeká upečení. A proti všem předpokladům se brambory budou péct zakryté.
Na 3 porce budeš potřebovat:
1 kg malých brambor, včera uvařených ve slupce
2 lžíce oleje
1 palice česneku
5 snítek tymiánu
1 měkký tvaroh, balený ve staniolu
50 ml mléka
½ lžičky soli
- Troubu předehřej na 200 stupňů bez horkovzduchu. Česnek rozeber na jednotlivé stroužky, ale neloupej je. Do pekáčku vhoď studené neloupané brambory v celku, česnek, zakápni olejem, osol špetkou soli a potřesením promíchej. Na brambory rozhoď snítky tymiánu, pekáček zakryj alobalem a vlož do vyhřáté trouby.
- Peč 50 minut, anebo klidně i déle, pokud máš čas a nespěcháš. Po dopečení odstraň tymián i alobal, vyjmi česnek a pekáček s bramborami zatím vrať do trouby.
- Tvaroh rozmíchej s mlékem. Jakmile česnek vychladne, že ho budeš moct vzít do ruky, vyloupej ho, vidličkou rozšťouchej a přidej k tvarohu. Osol a promíchej, až vznikne ochucený tvaroh. Znovu dosol, pokud je to potřeba.
- Nakonec vyjmi z trouby i brambory. Olej, ve kterém se pekly, můžeš z pekáčku vyškrábnout lžící a přimíchat k tvarohu. Podávej společně, syp zelenou petrželkou.
|
|
|
|
|
|
|