|
|
ma,
konečně! Konečně je můj.
Nejprve jsem si ho jen nedůvěřivě prohlídla a uváženě odešla, protože na bližší seznamování to ještě nebylo, ale teď je všechno jinak a mám ho doma.
Do běžné obchodní sítě se dostal svěží, čerstvý a hlavně český chřest. Dostal se i poblíž těch zákoutí, ve kterých bydlím. Na vesnici, kde chybí normální větší obchod s širším sortimentem, by ho v první polovině května nesehnal ani Tom Cruise v rámci další mission impossible.
Než z chřestu upeču svůj oblíbený slaný koláč, dala jsem si dva výhonky stranou a nedočkavě je slupla s pár vejci k obědu.
Recept na hebkou, noblesní italskou omeletu s čerstvou zeleninou stojí sám o sobě za zmínku, proto ti ho dnes posílám. Je to jídlo pro jednoho, nanejvýš pro dva, a pracnost naopak za zmínku vůbec nestojí:
Přestože na téma vaječné omelety i na adresu chřestu už u mě na blogu padlo mnoho slov, i tentokrát se v článku dozvíš zase něco nového.
A až skončí sezóna chřestu, recept se dá snadno použít i s jinou čerstvou zeleninou.
Florentýna
|
|
|
|
|
|
|