ma,
původně jsem měla v plánu na dnešek připravit recept na jarní chřestovou polévku. Nějakou sympatickou, jednoduchou, s jasně patrnou chutí první letošní opravdové zeleniny.
Plán nevyšel. V obchodech kolem mě se zatím ještě nedá sehnat český chřest a ten zahraniční postrádá nezbytnou čerstvost.
Držím se za všech okolností pravidla, že žádný chřest je lepší než starý chřest. Takže nemám žádný chřest, zato mám plán B.
Plán B byl chvíli zahalen nejasnostmi a otazníky, dokud na mě z mrazáku nevypadla zásoba mraženého másla, pořízená s dobrými úmysly v nějakém nestřeženém okamžiku, kdy máslo mělo na pár dní neodolatelnou cenu.
Jedna surovina plánu B tedy byla jasná. Druhá mi přišla do cesty, když jsem na tržnici zahlídla svazek medvědího česneku. Ještě jsem si ho letos nestihla pořádně vychutnat.
Když se spojí přebytek másla a přebytek bylinek, vznikne z toho přebytek skvělých chuťových zážitků. Však se podívej:
Nezáleží na tom, zda ti zrovna přebývá medvědí česnek, petrželka, pažitka, máta nebo bazalka. Bude to fungovat na cokoli. A posléze na kohokoli.
Sezóna čerstvých bylinek i bylinkového másla právě začíná. Užij si ji.
Florentýna
|