Florentýna - Kuchařka pro dceru

Florentýna - Kuchařka pro dceru Etuda pro bylinky

Čtvrtek č. 453: Bylinkové máslo
Nejde ti e-mail přečíst?
Bylinkové máslo
ma,

původně jsem měla v plánu na dnešek připravit recept na jarní chřestovou polévku. Nějakou sympatickou, jednoduchou, s jasně patrnou chutí první letošní opravdové zeleniny.

Plán nevyšel. V obchodech kolem mě se zatím ještě nedá sehnat český chřest a ten zahraniční postrádá nezbytnou čerstvost.

Držím se za všech okolností pravidla, že žádný chřest je lepší než starý chřest. Takže nemám žádný chřest, zato mám plán B.

Plán B byl chvíli zahalen nejasnostmi a otazníky, dokud na mě z mrazáku nevypadla zásoba mraženého másla, pořízená s dobrými úmysly v nějakém nestřeženém okamžiku, kdy máslo mělo na pár dní neodolatelnou cenu.

Jedna surovina plánu B tedy byla jasná. Druhá mi přišla do cesty, když jsem na tržnici zahlídla svazek medvědího česneku. Ještě jsem si ho letos nestihla pořádně vychutnat.

Když se spojí přebytek másla a přebytek bylinek, vznikne z toho přebytek skvělých chuťových zážitků. Však se podívej:
 

Nezáleží na tom, zda ti zrovna přebývá medvědí česnek, petrželka, pažitka, máta nebo bazalka. Bude to fungovat na cokoli. A posléze na kohokoli.

Sezóna čerstvých bylinek i bylinkového másla právě začíná. Užij si ji.

   Florentýna
Moje další recepty na Facebooku...
Moje další recepty na Facebooku...
...a na Instagramu
...a na Instagramu
Copyright © 2023 Kuchařka pro dceru a Jana Florentýna Zatloukalová
Tento e-mail ti byl zaslán proto, že jsi členem E-mailového klubu Kuchařky pro dceru.

Korespondenční adresa:
Mrs. Wolf s.r.o.
Klimentská 1746/52
Praha 1 110 00
Czech Republic

Pokud používáš adresář, zde je moje vizitka:


odhlásit z E-mailového klubu    změnit osobní údaje 

09/11 Florentýna - Kuchařka pro dceru

A je to.

kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky