ma,
velikonoční zvyky mám nejraději, když mě úplně minou. Každé švihnutí pomlázkou, které padne vedle, každého koledníka, který dojde domů bez pomoci zdatného navigátora, počítám jako cenný bod pro důstojnost.
Co však na těchto svátcích vidím a vidím to na nich ráda, to je definitivní vítězství jara nad aprílovým počasím, které zmizí s posledním malovaným vejcem.
A tak k sobě na stůl ochotně zvu i tradiční velikonoční jídla, protože se v nich odráží všechny chutě začínajícího jara. Spoustu jich mám na blogu z minulých let, ale jedno tam přece jenom do dneška chybělo:
Aby tohle kuchařské dobrodružství bylo ještě o něco zajímavější, je tento kynutý věnec připravený ze slánku. V doprovodném textu vysvětluju, jak slánek snadno vyrobit smícháním vody, soli a droždí a jak ho pak využít v jakémkoli receptu na kynuté těsto, které máš v oblibě.
Přeji ti krásné, slunečné a milé svátky jara,
Florentýna
PS. Slevový kód JARNIUKLID33, který platí v mém e-shopu s kuchařkami v rámci jarního výprodeje celého skladu, už bude fungovat pouze do Velikonočního pondělí (včetně). Zbývá tedy posledních pár dní. Kód zlevňuje celý nákup o třetinu, vztahuje se i na knihy se slevou a platí od objednávky alespoň tvou titulů. Pro objednávky na Slovensko je potřeba použít kód JARNIUKLID33SK. Do mého e-shopu s kuchařkami se dostaneš tady: E-shop Kuchařky pro dceru.
|