Robert Novotný

Robert Novotný Poděkování, naše výsledky a nabídka spolupráce při podpoře vzdělávání dětí

cDobrý den,

dovolte mi Vás informovat o výsledcích našeho veřejného závazku, kdy eshop Mironet.cz se zavázal zorganizovat charitativní projekt Počítače dětem a financovat ho z tržeb eshopu. V projektu Počítače dětem získáváme starší techniku od dárců, renovujeme ji a věnujeme dětem z potřebných rodin, aby i ony mohly studovat za pomoci počítače. V závěru emailu Vás žádám o spolupráci při rozvoji projektu a ve společné podpoře vzdělávání dětí.

Výsledky 2021

Od dárců z řad firem a jednotlivců jsme v kampani společně získávali starší počítače a notebooky. Renovovali jsme je a předávali dětem, aby mohly studovat během covidu. Věnovali jsme více jak 5000 počítačů v hodnotě 37.000.000Kč. Nadační fond IT People, jehož jsme zřizovatelem, vybudoval mezi charitativními organizacemi jedinečnou infrastrukturu na ekologickou renovaci hardware. Nyní máme síť 25 sběrných míst, dobrovolníky i zaměstnance a zejména centrální renovační linku s moderními technologiemi. Díky ní levně a efektivně renovujeme techniku, která by jinak často skončila jako elektroodpad. Další tisíce počítačů jsme renovovali pro jiné charitativní organizace (Unicef ČR, Člověk v tísni, Česko.digital, Charita Olomouc, ...). Na náhradní díly, instalaci, renovaci, rozvoz a provoz jsme vydali 4,5 mil. Kč. Z toho 3,5 mil. Kč zaplatil Mironet a 1 mil. Kč jsme získali formou finančního daru od soukromých dárců a firem.

Pomáhat jsme mohli, protože se eshopu Mironet.cz poslední dva roky mimořádně dařilo. Ve svém podnikání se Mironet zaměřil na kvalitu a rychlé dodání zboží za dobrou cenu. Na Heurece jsme získali od zákazníků dlouhodobé hodnocení 98 % a minulý měsíc jsme díky tomu znovu získali titul e-shop roku v kategorii kvalita. Během dvou let Mironet obratově vyrostl 3x a nyní patří v ČR mezi největší prodejce nejen počítačů a telefonů, ale nově i hraček a vybavení pro dům a zahradu. Mironet se pro rok 2022 zavázal, že věnuje více jak 50 % svého zisku na projekty spojené se vzděláváním dětí. I přes mimořádné výsledky příjmy eshopu Mironet nestačí, abychom sami bez Vaší pomoci naplnili naše cíle v charitativním projektu Počítače dětem pro rok 2022.

Plány 2022 a žádost o spolupráci

Po příchodu uprchlické vlny z Ukrajiny jsme vybavili dobrovolníky technikou pro registraci uprchlíků. Během probíhající spolupráce s hejtmany krajů a svazy měst a obcí jsme zjistili, že některé základní a střední školy budou potřebovat vybavení, aby mohly zajistit kvalitní výuku i při vyšším počtu žáků.

Naším cílem je pomoci školám a vybudovat na školách 500 počítačových tříd ze starší kvalitní techniky. Chceme proto získat 15.000 starších počítačů a notebooků (30ks na jednu třídu). Po doufejme brzkém konci války a návratu uprchlíků na Ukrajinu tuto techniku znovu renovujeme a věnujeme jí přímo dětem. Část v České republice a část na Ukrajině. Vedle toho 500 kusů nejvýkonnějších počítačů věnujeme talentovaným dětem ze sociálně slabých rodin. Těm dětem, které chtějí studovat IT obory a obory technicko-umělecké (grafik, fotograf, kameraman a střihač videa).

Máte-li Vy nebo Vaše firma tu možnost, věnujte starší techniku na projekt Počítače dětem. Firmám nabízíme smluvní (pro firmy nezávaznou) dlouhodobou spolupráci, která těmto firmám zajistí potřebné podklady pro novou ESG agendu. Takto si mohou vylepšit svoji prezentaci před veřejností, zaměstnanci a nově i při jednání s bankami o úvěru. Máte-li kontakt na osobu, která má takovou činnost ve vaší firmě na starosti, prosím propojte nás.

Finanční náklady jen na tento projekt budou 11.900.000Kč, zajistíme za ně funkční techniku v odhadované hodnotě 125.000.000Kč. Projekt Počítače dětem finančně podpoříte buď nákupem na eshopu Mironet.cz nebo finančním příspěvkem přímo na transparentní účet Nadačního fondu IT People: č.ú. 296983420 / 0300

Děkuji Vám, že jste věnovali čas tomuto emailu. Vnímáte-li ho jako nevyžádaný, přijměte moji omluvu.

Ing. Robert Novotný
předseda představenstva Mironet.cz a.s.
předseda správní rady Nadačního fondu IT People
www.pocitacedetem.cz

---------
Počítače dětem je projektem ekologickým a zároveň sociálním. Díky pokrokovým technologiím, které jsme vyvinuli, umíme levně opravovat vyřazenou techniku a chránit tak naši planetu před vznikem zbytečného elektroodpadu. Vyřazenou techniku upgradujeme a nastavujeme tak, aby byla dostatečně výkonná pro potřeby vzdělávání dětí. Naším hlavním cílem je dát každému dítěti šanci vzdělávat se za pomoci počítače. Věříme, že investice do vzdělání dětí je investicí do budoucnosti naší země a tak investicí do nás všech.

kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky