Piškot je název pro různé druhy pečiva připravovaného z
piškotového těsta, jehož základem je mouka a vejce.
Je
hojně využíván v cukrářství, ale má i různé jiné využití. Piškoty kruhového tvaru se
vyrábějí od 20. století.
Tradiční Piškoty Opavia upečené
podle osvědčeného receptu jsou po generace vyhledvané pro svou jemnou chuť, vůni a jednoduché použití.
Nejčastěji mají kruhovitý
tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou,
která je plochá, a druhou
vyklenutou.
Díky kvalitním surovinám jsou Piškoty Opavia chutnou svačinkou, která
obsahuje 42,7% vajec a 50% cereálií. Jejich zlatá barva je důkazem pečlivého
výběru nejlepších surovin a kvalitní výroby.
Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670
kJ/100 g ) a tak se nedají považovat
za dietní doplněk stravy.