Piškot je název pro různé druhy pečiva připravovaného z piškotového těsta, jehož základem je mouka a vejce. Je hojně využíván v cukrářství, ale má i různé jiné využití. Piškoty kruhového tvaru se vyrábějí od 20. století. Tradiční Piškoty Opavia upečené podle osvědčeného receptu jsou po generace vyhledvané pro svou jemnou chuť, vůni a jednoduché použití. Nejčastěji mají kruhovitý tvar o průměru okolo 3,5 centimetru s jednou stranou, která je plochá, a druhou vyklenutou. Díky kvalitním surovinám jsou Piškoty Opavia chutnou svačinkou, která obsahuje 42,7% vajec a 50% cereálií. Jejich zlatá barva je důkazem pečlivého výběru nejlepších surovin a kvalitní výroby. Piškoty jsou energeticky poměrně bohaté (okolo 1 670 kJ/100 g ) a tak se nedají považovat za dietní doplněk stravy.
|