Becherovku bychom mohli označit za nejstarší alkohol v historii našeho státu, neboť se vyrábí již od roku 1807.
Věřte, nebo ne, ale Becherovka se i po tolika letech vyrábí podle stejné receptury, a to v Karlových Varech. Recepturu znají přitom jen dva lidé na světě. Pro přípravu Becherovky je využíváno kolem 20 různých bylin a koření nejen z okolí Karlových Varů, ale také z dalších částí světa. Každá láhev dnes nese podpis Johanna Nepomuka, syna Josefa Bechera. Nápad na plochou láhev přišel v roce 1866. Dodnes nebylo třeba tento tvar nijak měnit, stále se také využívá zelené sklo. Becherovka se rovněž velmi rychle dostala za hranice. Během první světové války mj. do Španělska, Turecka, Egypta a Itálie. Jakmile skončila v USA prohibice, dostala se i na tento důležitý světový trh. Od roku 1922 vlastní Becherovka ochrannou známku, díky které snadněji bojovala s nekalou konkurencí. A víte, odkud se vzalo slovo "BETON", které je s tímto alkoholem spojováno? Beton byl název koktejlu, který byl v Kanadě podáván na Expu 67 v roce 1967. Jednalo se o spojení české Becherovky a kanadské Indian Tonic Water, které mělo symbolizovat česko-kanadské přátelství.