Váš HRUŠKA tým

Váš HRUŠKA tým Sladká ingredience, která se nikde neztratí 🥰

Poznejte naše produkty i jinak

než přes chuťové pohárky!
Cukr
Věřili byste, že ve skutečnosti se cukr pravděpodobně dostal do našeho jídelníčku náhodou? Cukrová třtina byla tehdy primárně plodinou používanou k výkrmu prasat.

Důkazy naznačují, že cukrová třtina se vyvinula v jihovýchodní Asii. První chemicky rafinovaný cukr se objevil v Indii asi před 2 500 lety. Odtud se tato technika rozšířila na východ do Číny a na západ do Persie a raných islámských světů, až nakonec ve 13. století dosáhla Středozemního moře. Kypr a Sicílie se tehdy staly významnými centry jeho výroby. Po celý středověk byl pak cukr považován spíše za vzácné a drahé koření než za surovinu, kterou bychom používali na denní bázi. Dnes je cukr odpovědný za přibližně 20 % kalorického obsahu moderní stravy. A i když se tato spojitost může jevit jako zvláštní, má mnoho společného také s tabákem. Oba produkty byly původně vyráběny otrockou prací a považovány za zdraví prospěšné. A přestože cukr i tabák mají prastarý původ, byla to jejich náhlá masová konzumace od poloviny 17. století, která vytvořila zdravotní rizika, která s nimi spojujeme dnes.
Související produkty
Mouka (1 kg)
13,90 Kč
Mysli sušenky (60 g)
16,90 Kč
Kakaové řezy (50 g)
15,90 Kč
PROHLÉDNĚTE SI NÁŠ AKTUÁLNÍ LETÁK
Maloobchodní síť Hruška, spol. s r. o.
Táboritů 1, 772 00 Olomouc
www.mojehruska.cz
Tel.: +420 585 119 138
E-mail: info@mojehruska.cz
Facebook Instagram
Tento email byl odeslán na adresu male@nuslet.cz.
Odesilatelem je Váš HRUŠKA tým, info@mojehruska.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla


kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky