Váš HRUŠKA tým

Váš HRUŠKA tým Slavný dezert české i rakouské kuchyně 🥧

Poznejte naše produkty i jinak

než přes chuťové pohárky!
Jablkový závin
Když máme mnoho jablek, většinou se pustíme do tvorby štrúdlu. Tento jednoduchý dezert je nejen velmi oblíbený, ale má i bohatou historii.

První "recept" na jablkový závin byl zaznamenán již v roce 1696 ve Vídeňské městské a zemské knihovně. Štrúdl byl oblíbený hlavně v době habsburské a rakousko-uherské monarchie. Každá česká hospodyňka má určitě ve své kuchařce "ten svůj jedinečný recept", proto byste nikdy a nikde nenašli dva totožné kousky. Variant, jak jej tvořit, je totiž opravdu mnoho. Někdo pro jeho přípravu využívá klasické tažené těsto, někdo sází na, dnes trochu modernější, těsto listové. To, v čem se od sebe štrúdly liší, je však hlavně náplň. Osvědčenou klasikou jsou šťavnatá a nakyslá jablka, rozinky, cukr, skořice, ale třeba také ořechy a další zajímavé suroviny - dnes byste mohli ve štrúdlu nalézt třeba i tvaroh. Při servírování je připravený štrúdl většinou ještě posypán moučkovým cukrem, někde jej však dostanete se zmrzlinou, ovocem či vanilkovým krémem.
Související produkty
Palačinky (250 g)
39,90 Kč
Ovesné vločky (500 g)
33,90 Kč
Dalamánek (90 g)
12,40 Kč
PROHLÉDNĚTE SI NÁŠ AKTUÁLNÍ LETÁK
Maloobchodní síť Hruška, spol. s r. o.
Táboritů 1, 772 00 Olomouc
www.mojehruska.cz
Tel.: +420 585 119 138
E-mail: info@mojehruska.cz
Facebook Instagram
Tento email byl odeslán na adresu male@nuslet.cz.
Odesilatelem je Váš HRUŠKA tým, info@mojehruska.cz. Tento e-mail je podle zákona obchodním sdělením.
Z odběru se můžete odhlásit.


S radostí doručeno díky aplikaci SmartEmailing
Antispam pravidla


kara vyprodej reserved vyprodej dedoles slevový kupon sinsay vyprodej bon prix poštovné zdarma slevový kod dedoles slevovy kod decathlon vasky slevový kod planeo slevový kod lidl shop slevy lelosi slevovy kod slevový kupon dedoles lidl sleva 20 na vše slevovy kod lelosi darkovy poukaz zalando slevy lidl shop sleva lidl shop notino darkove sady bagind sleva hervis akce 2 1 cropp vyprodej Baťa slevový kód 25% honzovyletenky