V naší republice snad není nikdo, kdo by neznal tradiční oplatky Tatranky. Věděli jste však, odkud se např. vzal jejich název?
Několik vrstev, bohatá náplň a čokoládová poleva po obvodu... Tuto oplatku si s sebou bráváme na všechna naše dobrodružství, kdy slouží jako ideální a rychlá svačinka, která nám dodá energii pro další výzvy. Tatranky měly původně tvar trojúhelníku, odkud také plyne jejich název - oplatka vypadala jako štíty slovenských Tater. Obdélníkový tvar byl vybrán až o něco později, a to kvůli značně jednodušší výrobě. Dnes byste Tatranky našli v obchodech v mnoha příchutích, nejdříve se však vyráběly hlavně oříškové, čokoládové a arašídové. Zajímavé také je, jak se nám název "Tatranky" vtiskl do paměti, většinou tak totiž pojmenováváme i ostatní podobné oplatky jiných výrobců - všechno jsou to pro nás "Tatranky". |