Kung-pao známe možná zejména díky vietnamské kuchyni, která je u nás tolik oblíbená. Původem však tento pokrm pochází z Číny a jedná se o typické jídlo sečuánské kuchyně.
Nakrájené a vykostěné kuřecí maso je pro přípravu tohoto jídla naloženo do marinády z tmavé sojové omáčky, kukuřičného škrobu, vaječného bílku, soli a rýžového vína. Následně dochází k restování na speciální pánvi. Maso pak má i díky náročné přípravě kouřový nádech. V restauracích se kung-pao začalo objevovat přibližně v 70. letech 20. století. Kdo si nepotrpí na kuřecí maso, máme pro vás dobrou zprávu! Běžně se totiž můžete setkat i s kung-pao připraveným z vepřového masa. Přílohou je v tomto pokrmu většinou rýže. Musíme vás však varovat: kung-pao není zrovna dietní pokrm. Díky dalším využívaným surovinám je poměrně dosti kalorické. |