Krokety možná nevídáte zase tak často, přesto jsou typem bramborové přílohy, která lidem velmi chutná. A pokud si je chcete připravit u sebe doma, nemusíte na to být ani žádný šéfkuchař.
S kroketami poprvé přišli Francouzi, první recept tu s námi je přitom již od roku 1691. Ačkoli nejvíce známe malé zlaté kuličky, krokety si během let prošly zajímavým vývojem - měnil se u nich tvar i náplně. Krokety můžete dokonce vytvářet z masa či ryb, nemusí tedy zůstat jen u brambor. Surovina, ze které chcete krokety vytvářet, je nakrájena nebo namleta. Z této směsi vytvoříte drobné kuličky, které poválíte ve strouhance a můžete smažit či fritovat. Krokety si můžete dát k téměř libovolnému masu jako přílohu, mnozí je však jedí jen tak jako "jednohubky" s tatarskou omáčkou či kečupem. Pokud si potrpíte na zdravém stravování, máme pro vás alternativu ke smažení/fritování - krokety si lze připravit také v troubě, kde se vám nádherně opečou. Ty od Nowaco, které si můžete zakoupit také v našich prodejnách Hruška, se v Opavě vyrábí již od roku 1976. |