Houskový knedlík je jednou z nejoblíbenějších příloh mnoha Čechů, ale i dalších národů. Vůbec poprvé se o něm dovídáme zhruba v 7. století.
Houskový knedlík byl pokrmem všech, bohatých i chudých. Jeho největší rozmach byl v 19. století. Základem takového knedlíku jsou zejména kvasnice, vejce, hrubá mouka, vlažné mléko, sůl a houska. Každý jej však dělá trochu jinak a můžete se tak setkat i s dalšími ingrediencemi. Kde přesně vznikl, není jasné, o původ se přou Češi, Němci a Rakušané. Později se tato vynikající příloha stala neodmyslitelnou součástí mnoha tradičních českých pokrmů jako knedla-vepřa-zela nebo svíčkové. To však neznamená, že byste s ním nemohli experimentovat... Zkuste si jej třeba připravit jen tak ve vajíčku nebo třeba na sladko. Vynikající houskový knedlík si můžete zakoupit i u nás v prodejnách Hruška, kdo je však šikovný, jistě ho zvládne vyrobit i svépomocí.