Horalky patří spolu s Tatrankami mezi nejoblíbenější oplatky. Často si je s sebou bráváme jako svačinu na naše výlety. Věděli jste, jaký je jejich příběh?
S Tatrankami mají hodně společného, akorát pochází ze Slovenska. Mají svůj typický čokoládový lem a arašídovou náplň. O tom, že jsou populární, se není třeba dohadovat. Zajímavostí je, že se původně Horalky rovněž jmenovaly Tatranky a byly zde využívány lískové oříšky. Těch pak bylo s postupem času nedostatek a musely být nahrazeny arašídy. To s sebou přineslo také změnu v názvu. I když neobsahují mnoho surovin, přesná receptura Horalek není veřejnosti známa. Za zmínku stojí také to, že arašídy, které jsou pro Horalky využívány, si firma praží ve vlastní pražírně. Obal Horalek si taky prošel několika změnami, jeho poslední verze je z roku 2021. |