Vlašský, pařížský nebo pochoutkový salát. Kdo by tuto svačinu, kterou si dáváme nejčastěji s pár čerstvými rohlíky, neznal?
Tyto saláty byly oblíbeným pokrmem zvláště za dob socialistického Československa, nejinak je tomu ale i dnes. Tomu, že jste si někdy kolem 80. let mohli vychutnat pořád tu stejnou chuť, ať už jste byli kdekoli, jste mohli "vděčit" státním normám. Ty udávaly nejen jasný postup výroby, ale i suroviny, které jsou v jednotlivých salátech využity. Pochoutkový salát je tvořen zejména majonézou, šunkovým salámem, cibulí, hráškem a okurkou. Hodí se jak k bílému, tak i k celozrnnému pečivu. Každý ze salátů měl své specifické ingredience, díky kterým, i přes velmi podobný vzhled, chutnají rozdílně. Pochoutkový salát je například velmi jemný. A pokud si jej nechcete náročně tvořit u sebe doma, vyzkoušejte ten náš!