Víte, odkud pochází slavná pražská šunka? Jako první ji v roce 1857 vyrobil řezník František Zvěřina v Celetné ulici.
Řezník Zvěřina tehdy maso pořádně naložil, následně vyudil a dovařil celou kýtu i s kostí. Šunka se velmi rychle stala oblíbenou široko daleko, proto se ji snažili napodobit i ostatní výrobci. Dnes se nechává pražská šunka v láku odležet klidně i čtyři týdny. Kromě soli byste v této šunce však prakticky žádné další suroviny nenašli, tím je tedy velmi jedinečná. "Pražská" se jí říká právě proto, že vznikla v Praze. V zahraničí je známá pod označením Prague Ham nebo Prager Schinken. Původní pražská šunka byla velmi luxusním zbožím, našli jste ji zejména v Praze, Karlových Varech nebo Drážďanech. Zajímavostí je také to, že se s postupem let začala vyrábět i ve Francii a USA.