Když byl nápoj cappuccino poprvé představen v Itálii, byl pojmenován po bratrech kapucínech, protože barva espressa smíchaného s napěněným mlékem byla podobná barvě kapucínského roucha.
Cappuccino se v Americe začalo prosazovat až v 80. letech minulého století. To vedlo některé lidi k přesvědčení, že cappuccino je "nový" nápoj. Tento nápoj se však datuje stovky let nazpět a v Itálii i kontinentální Evropě si ho užívají celé generace. Po druhé světové válce prošla výroba cappuccina v Itálii určitými vylepšeními a zjednodušeními. Bylo to z velké části díky lepším a široce dostupným strojům na espresso, které zavedly takzvaný "Věk Cremy". Tato vylepšení a poválečný blahobyt v některých částech Evropy připravily půdu pro celosvětovou popularitu cappuccina. Tehdy se takříkajíc zrodilo moderní cappuccino, jak jej známe dnes. |