Sekaná je u českých domácností stále jedním z velmi oblíbených pokrmů. Jedná se o jídlo připravené z mletého masa, na které lze využít jakéhokoli druhu masa.
Dříve v historii však byla její příprava více pracná. Tehdy se vzala svíčková či kýta, která se ručně nadrobno nasekala. Změna přišla až s využitím mlýnku na maso. S tím se však dostalo i na další "novinku" – pro přípravu sekané se začaly využívat i méně kvalitní kousky masa. Co domácnost, to jiný recept na sekanou – variací zde existuje opravdu nespočet, základ však bývá většinou totožný. Sekaná byla v historii připravována jen zřídka, bylo to totiž sváteční jídlo, na jehož přípravu byly využívány jen ty nejkvalitnější suroviny. Setkat jste se s ní mohli například i na svatbách. Využijte možnosti zakoupit si u nás kvalitní babiččinu sekanou za skvělou cenu! |