Suroviny:- 250 g drcených rajčat v konzervě
- 150 g anglické slaniny
- 250 g fazolí v tomatu
- 2 mrkve
- 2 petržele
- čtvrtina kapusty
- cibule
- 4 stroužky česneku
- 60 g drobných těstovin
- 1,5 l vývaru
- parmezán
- sůl, pepř
Postup: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou slaninu, kterou krátce orestujeme. Cibuli, česnek, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme ke slanině, osolíme a opepříme. Zvýšíme žár a mícháme, dokud zelenina trochu nezměkne a místy se neopeče dozlatova. Zalijeme drcenými rajčaty, fazolemi a 1,5 litrem vody a přivedeme k varu. Přidáme kapustu zbavenou vnějších zavadlých listů a košťálu a nakrájenou na tenké nudličky. Ve stejnou dobu přidáme i těstoviny. Vaříme, dokud těstoviny nezměknou. Na závěr dochutíme parmezánem, pepřem a solí.
|