Jaro volá po očistě! Strava při detoxikaci by měla být bohatá na vitamíny, minerály a zejména vlákninu. Naopak je nutné vyhýbat se tučným a mléčným pokrmům, masu, jednoduchým cukrům a konzervovaným pokrmům. Ale co má člověk vlastně jíst? Poradíme vám.
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Více přerostlé ředkvičky nabírají na své palčivosti a chuti to příliš neprospívá. Ale jak se toho zbavit? Někdy stačí ředkvičky oloupat a palčivost zmizí. Pomáhá také ředkvičky namočit do vody, dát do lednice a nechat je tak pár hodin. Stejně dobře na pikantnost funguje i tepelná úprava.