Velikonoce se kvapem blíží a jistě se už ohlížíte nejen po velikonočních receptech, ale i po výslužce pro koledníky a s dětmi plánujete barvení vajíček. Nachystejte si letos doma oslavu jarních svátků se vší parádou!
Je nejvyšší čas začít se připravovat na Velikonoce a poohlédnout se po receptech na tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.
Piškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
Tento den přímo vybízí k jarním zeleným pokrmům. Kdo chce zůstat zdravý, měl by sníst něco zeleného. Tento den si dopřejte špenát, medvědí česnek, hrášek, ale i listy pampelišek a prvních kopřiv.
Recept na tradiční velikonoční pečivo z kynutého těsta. Velikonoční jidáše svým tvarem připomínají provaz a pečou se na Zelený čtvrtek. Zkuste je letos i vy.