Nastává čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.
Tyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte na svatého Patrika, kdy je vše zelené. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Jehněčí maso by mělo být pevné a s jemně zrnitou sametovou strukturou. Tuk by měl být bílý a voskovitý, výrazné mramorování znamená šťavnatý kousek jehněčího.
Vyzkoušejte recept na karbanátky z mletého kuřecího masa, které plníme vařeným vejcem, šunkou a okurkou. Karbanátky podáváme jako hlavní chod s bramborovým pyré. Tip, jak využít vykoledovaná vajíčka.
Recept na lehký veganský wrap plněný čerstvou zeleninou, domácím dresinkem a veganským kuřecím plátkem. Výborný tip na zdravý oběd, večeři i svačinu na cesty.
Autor: Jitka Langeová
Nevybrali jste si recept? Vyberte si z více než 46 000 receptů